Новият VR шлем HTC VIVE Cosmos излиза в Европа на 3 октомври

HTC обяви, че новият им шлем за виртуална реалност HTC VIVE Cosmos ще бъде наличен на европейския пазар от 3 октомври. Това е най-новата премиум PC-базирана система за виртуална реалност на компанията, която е по-достъпна и по-лесна за ползване, а идеята ѝ е да се развива във времето чрез новия модулен дизайн на лицевата част.

HTC VIVE Cosmos има шест сензорни камери за проследяване отвътре навън и разполага с комбинирана резолюция от 2880×1700 пиксела на двата 3.4″ LCD панела, което е с 88% повече спрямо резолюцията на оригиналния Vive.

VRS2

Новият VIVE Cosmos има подобрен дизайн с възможност за повдигане на предната част на шлема, което позволява лесно преминаване от истинската във виртуалната реалност и обратно.

Cosmos ExternalTrackingMod FrontBelow PerLeft

Шлемът е с по-ергономични форми и има интегрирани слушалки, които покриват ушите. Контролерите също са променени, а самата система е съвместима с Vive Wireless Adapter, така че може да се използва без кабели.

Screenshot 2019-09-12 at 9.12.59

Cosmos FamilyTable 2019Aug16

VIVE Cosmos идва с обновена версия на основния си софтуер, наречен Vive Reality System, а поръчалите системата предварително до 2 октомври, ще получат безплатен 12-месечен абонамент за Viveport Infinity. Viveport Infinity предоставя неограничен достъп до стотици VR приложения, игри и видеа.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар