Новите модели iPhone ще имат още по-висока защита от вода и счупване

Много скоро ще видим първите от поредица анонси на Apple, които ще обновят почти цялото им портфолио устройства. Освен три нови модела iPhone през септември, от Купертино очакваме още нов iPad, Apple Watch, както и 16″ MacBook Pro, който ще бъде най-големият лаптоп на компанията от години, пише Bloomberg. 

iPhone Pro

За двата нови водещи модела iPhone се говори като за „iPhone Pro“ и се посочва, че ще имат сериозни подобрения в камерите. Това включва трети сензор със супер широк обхват на обектива, който ще прави три снимки и с помощта на изкуствен интелект ще ги съшива заедно в един общ кадър.

Камерите на тези смартфони ще имат подобрено представяне при ниска осветеност, а освен това видеозаписът и обработката на кадрите ще бъде акцент.

Новите модели iPhone Pro ще имат сходен дизайн и еднакви като размер дисплеи с предшествениците си, но задният панел ще има опция за матови цветове и ще бъде използвана по-висока защита срещу счупване на стъклото. OLED панели, по-висока защита от вода и обърнато безжично зареждане са още някои от очакваните характеристики на тези устройства.

Сред по-интересните новости са подобренията в технологията за сканиране на лица Face ID, която вече ще позволява човек да отключи телефона си, дори докато той лежи върху бюрото до него. 

Наследникът на по-достъпния iPhone Xr ще има втора камера за оптично приближение, нов зелен цвят за корпуса си, както и нов процесор А13, който ще се използва и от Pro версиите. 

Нито един от тези модели няма да поддържа 5G. Очаква се Apple да въведе 5G модеми в смартфоните си през 2020 г.

iPad

По отношение на iPad ще видим подобрени версии на 11- и 12.9-инчовите iPad Pro, които ще получат ъпгрейд на камерата и процесора. В дизайна няма да има промени. По-достъпният iPad ще получи 10.2-инчов дисплей и Apple ще спре да предлага нови модели с емблематичния с 9.7″ диагонал.

Apple Watch и 16″ MacBook Pro

Също до края на годината очакваме премиерата на освежен Apple Watch, както и на изцяло новия 16-инчов MacBook Pro, който ще е с близки физически размери до 15-инчовите модели на Apple, тъй като ще предлага много по-фини рамки на дисплея. 

AirPods и HomePod

През 2020 г. пък ще видим нови слушалки AirPods, които вероятно ще струват повече от актуалните в момента ($159) и ще предлагат шумоизолация и водоустойчивост. Също догодина се задава и по-малка и по-евтина версия на HomePod, който досега не се продава много добре, пише Bloomberg. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар