Нинова: В най-тежката криза правителството на Борисов посегна на най-уязвимите хора! Алтернатива има

Алтернатива има. Внесохме в Народното събрание алтернативен бюджет. В най-тежката криза правителството на Борисов посегна на най-уязвимите хора. Това написа лидерът на БСП във „Фейсбук“.

 

„Преди два дни вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите – тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, допълва тя.

„Днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение – няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат“, подчертава Нинова.

По думите й първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. „Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи – работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, пише още лидерът на БСП.

„Вместо временни подаяния, трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства. Това е нашият отговор на кризата.

 

Той е с грижа за хората и вече е факт – внесохме алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, изтъква Корнелия Нинова.

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар