НИМХ: Зимата идва със сняг и студ, температурите падат под нулата

През следващите дни зимата ще напомни категорично за себе си. В неделя очакваме студ и сняг, предупреждават от НИМХ.

Застудяването започва още от утрешния ден, когато температурите ще са между минус и три и плюс три градуса, малко по-високи — до около 9 в крайните източни райони.

В низините и котловините на места ще се образуват мъгли.

През деня над западните и централни райони облачността ще бъде незначителна, докато на изток ще се задържат повече облаци. ще духа слаб вятър от север. максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

В Северна и Централна Европа утре с умерен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат, на места ще превали дъжд, в северните части — слаб сняг.Топло остава по Средиземноморието, а най-студено ще бъде в Москва, където ще вали сняг, а температурата ще бъде около нулата.

У нас в събота ще бъде облачно и студено. Сутрин температурите ще бъдат от нула до 5 градуса, а през деня почти няма да имат дневен ход. С умерен вятър от североизток ще нахлува студен въздух.

На места ще превали слаб дъжд, по високите части на Североизточна България и Предбалкана – слаб сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат значителни и снежна покривка в низините няма да се образува.

В неделя сутрин ще бъде студено, с температури от минус 5, на места и около минус 6 до нула градуса.

През деня ще бъде слънчево, с температури от 3 до 8 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. На места в западните райони сутрин и преди обяд ще има мъгли, които ще се разсеят.

В понеделник облачността от запад ще се увеличи. Температурите ще се повишат с няколко градуса и минималните ще са от минус 1, нула до плюс 4 градуса. През деня максималните стойности ще достигнат 10-11 градуса.

Твоят коментар