Николина Ангелкова ще проведе работна среща с туристическия бранш в Разлог

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети днес община Разлог и ще проведе работна среща с туристическия бранш, съобщава БНР.

 

Посещението на министър Ангелкова е по покана на общинската управа и местния туристически бизнес, а сред въпросите, които ще бъдат дискутирани са ограничителните режими на туристическото предлагане в малките семейни хотели и къщи за гости, както и първите технически проблеми след активирането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

 

„Основната система, която беше въведена има някои проблеми – още трудно се работи, връзката между нея и общинските системи, а и ние имаме някои технически проблеми за достъпа до тази програма. Все пак това е тежка, сложна софтуерна система и програма, която борави с огромно количество данни“, каза кметът на Разлог Красимир Герчев.

 

Въпреки общия спад в туризма през миналата година, Разлог отчита близо 16 процентен ръст в целия туристически спектър, който предлага общината, каза Герчев. Той ще обсъди с министър Ангелкова и идейния проект за ски зона в местността „Кулиното“, където да бъде изграден зимен център, насочен предимно към децата:

„Искаме да направим още една писта, която да е 1630 метра дълга, но най-вече в долната част – широки зони за детски писти и съоръжения. Смятаме общината да реализира този проект“, каза още кметът.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар