Не всички сме затъпели до степен, до която на ГЕРБ и прокуратурата им се иска

Прокуратурата не знае кой е направил снимките в спалнята на премиера; Нямам представа колко хора влизат в спалнята на премиера — единици, десетки или хиляди — но би трябвало самият г-н Борисов да съдейства в стесняването на кръга от дами. Плюс това, самият Борисов говори така, сякаш има предвид конкретна “госпожа”.

Поне това, което аз разбрах, е следното:

– Прокуратурата не знае кой е направил снимките в спалнята на премиера;
Нямам представа колко хора влизат в спалнята на премиера — единици, десетки или хиляди — но би трябвало самият г-н Борисов да съдейства в стесняването на кръга от дами. Плюс това, самият Борисов говори така, сякаш има предвид конкретна “госпожа”.

– Прокуратурата не може да установи дали парите в чекмеджето са фалшиви или истински;

По принцип, парите имат серийни номера. Не съм Хорейшо и нямам познанието да бъда Хорейшо, но не е ли най-лесно да се видят тези номера? Ако има банкноти с такива номера, значи са истински. Ако няма, значи са фалшиви.

И дори и да са фалшиви, това не е ли също престъпление?

– Прокуратурата не знае дали тези кюлчета са златни. Определено приличат на златни. Доколкото знам, кюлчетата също имат номера и са възможни за проследяване.

Тоест, от всестранното и обективно разследване не се е разбрало и не се знае нищо. Ама нищо.

Поне у мен остана усещането, че прокуратурата прикрива премиера, а не го оневинява.
В същото време сме били свидетели с каква лекота, с каква демонстрация и с каква активност на медийната машина прокуратурата повдига обвинения.

Вижте, ясно е, че се прикриват. Хубаво ще е обаче да не го правят толкова нагло — вярвам, че не всички в тази страна сме затъпели до степен, до която на ГЕРБ и прокуратурата им се иска.

Не може нищичко да не си разбрал и да определяш нищичкото ти като “обективно”.

 Автор: Мартин Димитров

Твоят коментар