Нещата за iPhone 12 изглеждат оптимистично, Apple увеличава продукцията за тримесечието с 2 млн. броя

Въпреки че до момента Apple е пуснала на пазара само два от четирите си нови модела iPhone 12, интересът изглежда е достатъчно висок, за да даде оптимистичен поглед за бъдещето на серията. Компанията е увеличина с 2 млн. броя продукцията на новите устройства за тримесечието, съобщава сайтът Gizchina.com. 

Източникът цитира Cinda Securities, според които продажбите на серията iPhone 12 ще прехвърли очакванията и продажбите за периода октомври-декември ще са между 80 и 85 милиона броя. Нещо повече – за 2021 г. прогнозите са числото да достигне 240 милиона.

За сравнение миналогодишните iPhone 11 постигнаха 75 млн. продажби до края на годината, в която дебютираха. Рекордьорите за Apple пък са iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които за една година достигнаха 222.4 млн. бройки, така че iPhone 12 би могла да е най-успешната серия за компанията досега, ако по-горните очаквания се окажат точни. 

В България продажбите на iPhone 12 и iPhone 12 Pro започват на 30 октомври, а на iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max – на 13 ноември. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар