На 9 януари преди 14 години Стив Джобс представи първия iPhone

На днешния ден, 9 януари, преди 14 години Стив Джобс представи пред света първия iPhone. „Днес Apple ще преоткрие телефона“, са думите, с които помним речта му пред аудитория от няколко хиляди души на провеждащото се в Сан Франциско събитие Macworld. 

Спомням си, че тогава работех в списание, а не в интернет медия, и не отразявах представянето в реално време, както правя днес. Но си представям вълнението на медиите, които са присъствали на място. Дори сега го усещам, докато гледам записа, независимо че премиерата не беше неочаквана. Защото и преди 14 години имаше слухове и прогнози от анализатори за предстоящите продукти и за тях се знаеше много преди официалния анонс. Говореше се отдавна, че Apple планира да навлезе на пазара на мобилни телефони.

Но речта на Джобс, както винаги, направи нещата още по-вълнуващи. Той обяви, че е чакал тази премиера от 2 години и половина и тогава определи iPhone като съвкупност от три неща – iPod с голям екран и сензорен дисплей, мобилен телефон и интернет комуникатор. 

През 2021 г. iPhone все още е тези три неща, но и много други. Също днес iPhone продължава да е най-успешният и най-продаван продукт на Apple.

Без повече думи, предлагам ви да си припомним представянето на оригиналния iPhone от 9 януари 2007 г.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар