На 108-мия ден в столицата се организираха два протеста

Протестиращите под наслов „Нас не ни е страх“ се събраха тази вечер за 108-ми път в центъра на столицата, за да настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, както и за предсрочни избори. Недоволните от управлението по традиция започнаха демонстрацията от т.нар. „Триъгълник на властта“.

За момента гражданското е присъствие е доста слабо.

Около 20:00 часа импровизираната трибуна, от която ежедневно се отправят посланията на протеста, блокира булевард „Цар Освободител“. Протестната акция преминава спокойно.

Протест в София има и срещу наложените от властите мерки в борбата с коронавируса, информира БНР.

Недоволни граждани са се събрали пред Народния театър „Иван Вазов“. Те се обявяват срещу носенето на маски и ограничителните мерки. Радиото отбелязва, че с демонстрацията страната ни се присъединява към Международния марш срещу Covid мерките, организиран от Полша.

„Събрали сме се тук, за да протестираме против тази измама Covid-19, която ни я налагат. Никой не ни е питал за мнението ни – искаме ли да носим маски, трябва ли да ги носим. И изобщо няма никаква логика в носенето на тези маски“, заявяват протестиращи. Според тях „маските са опасни за националната сигурност. Има закон, който забранява носенето на маски и бурки“. По-рано днес бе издадена заповед за затваряне на нощните заведения в София, която ще е в сила до 8 ноември.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар