Настолна игра за коронавируса е хит в Германия преди Коледа

По време на първата карантина в Германия заради пандемията от новия коронавирус четирите сестри Швадерлаб решават да посветят времето си у дома на нещо полезно и така създават настолна игра за коронавируса, която се превърна в хит в страната и вече са продадени хиляди бройки, съобщи Ройтерс.

 

До четирима души могат да участват в играта „Корона“, като се състезават да напазаруват всички продукти от списъка на възрастен съсед, който не излиза от дома си, за да се предпази от заразата.

 

Участниците в играта събират и се разменят карти и печели този, който пръв успее да достави всички продукти. Пречките по пътя от началото към финала на играта са среща с новия коронавирус, която те изпраща в карантина или пък липса на тоалетна хартия, паста или други продукти в магазина.

 

„Водещ е принципът на солидарността“, казва Сара, на 20 години, в интервю за телевизия Ройтерс от семейния дом във Висбаден. „Всеки от играчите може да реши да сътрудничи с останалите или пък да ги затрудни, като изправя вируса по пътя им“.

Сара и сестрите й работят по създаването на играта почти всяка вечер от карантината през пролетта, като постепенно добавят елементи към играта въз основа на чутото и видяното в новините и програмите, посветени на пандемията.

 

„Когато видяхме концертите от балконите в Италия по телевизията, веднага ги превърнахме в карта от играта“, обяснява друга от сестрите – Ребека.

 

Възхитен от усилията на дъщерите си, баща им Бенедикт Швадерлаб решава да комерсиализира играта и наема художник, който да създаде дизайн на картите, на играта и на опаковката. Досега са продадени 2000 екземпляра от „Корона“, като магазин за играчки е приел да е официален дистрибутор.

 

„Играта стана толкова популярна, че това е предизвикателство за семеен бизнес като нашия – опаковане и разпращане на петстотин игри за толкова кратък период от време. Търсенето от цяла Германия е голямо“, казва той.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар