Народът въстана! Протестиращите замерват полицията, настояват за оставка на правителството

Депутатите  ще бъдат посрещнати от протест на новото си работно място. Днес той започва още в 8 часа пред сградата на бившия партиен дом. А организаторите наричат днешната демонстрация Велико Народно въстание. Обявени са няколко протеста, на няколко различни места около триъгълника на властта.

55-и ден на антиправителствени протести у нас

А 55-тата вечер на антиправителствени протести премина спокойно и без ескалация на напрежението.  Хората отново се събраха на площад “Независимост”, този път обаче   “Отровното трио” ги призова да не провеждат традиционното шествие.

За сметка на това се обърнаха към протестиращите с молба – който може да остане още от вечерта на палатките пред Министерския съвет, а всички изморени – да се приберат по-рано, за да са готови за днешния национален протест.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че ще направи обръщение от пленарната зала към народа и депутатите. Президентът намекна междувременно, че управляващите обмислят вариант, в който правителството да подаде оставка, но да не се стига до предсрочни избори, а експертен кабинет да доизкара мандата до март догодина.

Преди две седмици премиерът Борисов сам определи датата 2 септември като решаваща не само за идеята му за нова конституция, но и в известна степен и за бъдещето на правителството му.

“На 2 септември имаме шанс да вървим напред, ако парламентарно представените партии не искат да подкрепят и да дадем властта на народа, то за мен тоя парламент ще е изчерпан”.

Така че днес се чакат отговори. Ще има ли развръзка политическата криза и каква ще е тя? Скоро ще разберем…

Твоят коментар