Нанков: Денонощно има хакерски атаки срещу тол системата

Наслушахме се на стъкмистика и изкривени статистически данни. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на брифинг в МРРБ, предаде Агенция „Фокус“

 
„Ще направим кратък брифинг, провокиран най-вече от брифинга на лидера на БСП и съответно част от ръководството на БСП по темата тол система, електронни винетки, квалификациите от тяхна страна. Ще дадем информация докъде сме стигнали. Изключително динамична е обстановката“, уточни още Нанков. 

„Свиленски не ни разочарова. Отново зле подготвен. Може би подвежда партийните си шефове, но когато се опитва да подвежда българските граждани, мисля, че е редно да отреагираме. На първо място аз не знам дали да направим теза – лъжа от неговата или друга уста, контратеза или по-скоро да ги обобщим“, каза още Нанков. 

Той уточни, че тол системата е основният инструмент в борбата на държавата срещу сивия сектор. „Нещо, което многократно сме коментирали и което е ясно за всички български граждани. Целта не ни е борба с дребния нарушител, а със сивия сектор в транспортния бранш“, уточни още Нанков.

 

Денонощно има хакерски атаки срещу тол системата, заяви зам.-министърът на регионалното развитие.  Той уточни, че последната е от събота вечерта. 

 

От думите на зам.-министъра стана ясно, че става въпрос за десетки хиляди опити в секунда за пререгистрация на електронна винетка и за верификация. „Хубаво е, че колегите от националното тол управление информират компетентните служби“, каза още Нанков.

Той изрази убедеността си, че органите на реда ще установят кои са извършителите, откъдето може да се съди и за мотивите.

„Не трябва да пропускаме и факта, че тол системата е интегрирана в пълнота със системите на Агенция „Митници“, НАП, системата на МВР. Знаем, че миналата седмица беше одобрена инструкцията по отношение на съвместната работа на тези контролни агенции. Така че по отношение на борбата със сивия сектор в транспортния бранш, резултатите ще бъдат реални още през настоящата година“, заяви зам.-министърът.

 

Според него това е една от сериозните предпоставки за сериозния отпор срещу тол системата.

 

Зам.-министър Нанков анонсира, че предстоят срещи с превозвачите.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар