Намериха 2-годишния Мехмед от Якоруда жив и здрав (ВИДЕО)

Почти ден, след като Мехмед Юркин на 2 години и седем месеца изчезна, акцията по издирването на детето приключи успешно. Горски служител намери детето в местността „Малката река” край село Бунцево, която е на 20 км от мястото на изчезването му. Около 30 минути е отнело на служители на ОДМВР – Благоевград да стигнат до мястото, където Мехмед е открит, за да потвърдят, че това наистина е той, обясни на брифинг комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР – Благоевград, предаде Агенция „Фокус“.

 

Тепърва ще се установява как детето е стигнало до населеното място, в което е открито, тъй като според комисар Дойчинов, дете на неговите години едва ли може само да стигне до там.

„Детето е било само. За сега не мога да дам повече подробности. По първоначални данни състоянието му е добро. Родителите не дават никаква информация. Имат близки хора в това село”, каза още комисар Дойчинов.

Той уточни, че още сутринта е разговаряно с всички близки, които са казали, че нямат информация къде е детето.

По случая с изчезването на Мехмед има образувано досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на малолетния от град Якоруда, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление по чл. 142а, ал. 3, вр. ал.1 от НК – противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура – Разлог.

Мехмед Юркин изчезва от двора на дома си към 16.00 часа на 23 септември. По данни от свидетели – последно е забелязан около 17.00 часа с по-голямата си сестра. В 18.00 часа е подаден сигнал на телефон 112, след който започва незабавна акция по издирването на детето. На терен днес бяха над 70 полицаи от ОДМВР – Благоевград от Благоевград, Разлог, Банско и Якоруда, следователи с кучета, планински спасители и десетки доброволци. Детето е намерено в добро здравословно състояние.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар