Над $28 милиарда са похарчили потребителите за игри и приложения в App Store и Google Play през лятото

Лятото на 2020 г. е донесло сериозен скок в приходите на двата най-популярни магазина за игри и приложения App Store и Google Play. Общо $28 милиарда са похарчили в периода юли-септември потребителите на iOS и Android за дигитално съдържание, сочи ново изследване, цитирано от сайта MacRumors.com. 

Като брой изтегляния ясен лидер продължава да е Google Play, от който за третата четвърт на 2020 г. са били свалени 25 милиарда игри и приложения – с 10% повече спрямо същия период на миналата година. 

App Store на Apple пък отчита 20% ръст до 9 милиарда изтегляния. 

Когато става въпрос за приходи и платено съдържание обаче Apple е с няколко крачки напред и за периода похарчените там средства от потребители са се увеличили с 20 на сто до $18 милиарда. За сравнение в Google Play сумата е била около $10 милиарда, или с 35% повече на годишна база. 

И за двете платформи САЩ и Япония са били пазарите, от които са дошли най-сериозни приходи. 

top-apps-q3-2020

Статистиката сочи, че най-много активни потребители сред приложенията са имали Facebook, следван от WhatsApp, Messenger и Instagram – всички те, собственост на Facebook. Най-много платено съдържание пък са донесли Tinder, TikTok, YouTube и Disney+, гласи проучването. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар