Мъж се удави на Синеморец, водолазите спряха издирването на втория човек заради бурно море

Мъж на около 60 г. се удави на плажа в Синеморец. Инцидентът стана около 11 ч. днес, предаде БГНЕС.

Спасителни екипи все още провеждат спасителна акция, тъй като в морето има още един човек. Към 13 ч. на мястото се чака все още Съдебна медицина, а водолази пристигнаха след 13 ч.

 

В 15.40 ч. тялото на удавения 60-годишен мъж все още стои на плажа. Водолазите прекратиха претърсването на морето за втория човек, защото е много бурно.


Тялото на починалия е на плажа и е покрито с хавлия Шест-седем медици, които са дошли на почивка на този плаж, оказваха първа помощ около 40 минути, но за съжаление мъжът почина.

Сред медиците имаше лекар от панагюрската болница, ВМА, болница „Св. Иван Рилски”, болница „Лозенец”. Лекарите коментираха, че ако в Синеморец е имало болница, човекът щеше да бъде жив. Линейка пристигна 30 минути след подаване на сигнала за инцидента. Лодка със спасители от ПБЗН издирват още един човек. Плажът е даден на концесия. За посещението му се събира такса за паркинг, но няма спасител в съботния ден.

 

Днес на плажа там има десетки семейства с деца. Морето е бурно и има мъртво вълнение. Последно в петък е имало спасител до 18 ч.

 

В Китен обаче – спасители успяха да извадят от водата давещ се навреме, предаде БНТ.

Въпреки че плажовете сега са пълни – заради закъснялото лято, хубавото време и първите от поредицата почивни дни – концесионерите имат право от началото на септември да намалят спасителите до 1/3.

На различните места режимът за охрана на плажовете е различен – информирайте се предварително и спазвайте указанията.

„Три поста се махат. От 23-а на Северен плаж – Бургас оставаме 14 човека“, разказа Веселин Илиев, старши спасител на Северен плаж – Бургас.

Броят на спасителите на охраняемите плажове се определя по одобрена от Министерството на туризма схема.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар