Москва призова САЩ да престанат да се намесват във вътрешните работи на Русия

Съединените щати трябва да се справят с вътрешните проблеми на страната си и да спрат да се намесват във вътрешните работи на други държави.

Това се посочва в съобщението на руското външно министерство на страницата във „Фейсбук“, което е реакция на коментарите на американското посолство в Москва относно незаконните протести, които се провеждат в Русия в събота, предава TACC, цитирана от „Фокус“.

Руското дипломатическо ведомство припомни, че американското посолство не реагира по никакъв начин на демонстрациите във Вашингтон на 6 януари и опитите за щурм на Капитолия, а също така не осъжда извършените убийства и задържания. „Лицемерието е инструмент на американската дипломация, който стана особено опасен по време на епидемията от коронавируса. Справете се със собствените си проблеми и спрете да се намесвате във вътрешните работи на други държави“, заяви външното министерство.

Министерството отбеляза, че протестите в САЩ престават да бъдат мирни поради действията на властите, които по-късно наричат инцидента атака срещу демокрацията. Също от МВнР на Русия припомнят многобройните атаки на американската полиция срещу журналисти от Руската федерация, които отразяваха протестите в САЩ през 2020 г., на които Вашингтон не отговори.

В допълнение, дипломатическата служба обърна внимание на съобщения от западни медии, че на неразрешената протестна акция в Москва в събота се твърди, че са се събрали 40 хиляди души, наричайки ги „фалшиви“.

„Според Reuters в събота най-малко 40 хиляди души са се събрали за протест в центъра на Москва“, се казва в публикация на официалната страница на Министерството в „Фейсбук“ под заглавието „Анти-Фейк“. „Защо не 4 милиона наведнъж? Напомняме Ви, че според официалните данни, говорим за 4 хиляди.“

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар