Мицотакис: В Гърция не се обсъжда въвеждане на пълна карантина

Гърция отчита лек спад на броя на новозаразените с Covid-19. За сметка на това обаче се увеличават хоспитализираните в тежко състояние. Вчера бяха установени 306 нови случая, от които 165 – в най-засегнатата област Атика. Масови проверки на властите показват много нарушения и неспазване на противоепидемичните мерки.

В Гърция пълна карантина дори не се обсъжда, заяви премиерът Мицотакис и специалистите от националния щаб за борба с коронавируса.

 

Област Атика продължава да е с най-голям брой на заразени. Над сто са вече болните в тази област в тежко състояние, които са на изкуствена белодробна вентилация, съобщават от министерството на здравеопазването на южната ни съседка.

 

Тотален контрол упражняват властите за спазване на предписаните мерки, отбелязва кореспондентът на БНР в Гърция. Само вчера при повече от 40 хиляди проверки в страната бяха наложени стотици глоби, предимно за това, че не се носят маски.

 

Проверките показват, че младите хора не се подчиняват на предписанията  и продължават  вечер да се събират на обществени места – площади и паркове. В Патра днес полицията се принуди да вземе мерки срещу събрали се стотици младежи в центъра на града.

 

Според актуалните данни в 25 области на Гърция намалява броят на заразените, но се увеличава в други райони. Остров Самос е единственият остров без нито един случай след масово тестване на жителите.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар