Мистика и скрити послания в татуировките на Анджелина Джоли

Актрисата Анджелина Джоли обожава татуировките и демонстрира тази своя страст без задръжки. През годините актрисата се сдоби с множество рисунки по кожата, някои премахна, други пък промени. Рисунките по изкусителното тяло на Анджелина вече са може би около 20. В тях са вплетени мистични символи, езотерични мотиви, както и сюжети от будизма. 

Последната татуировка, с която звездата се украси, беше мистично писмо на гърба си, съчетаващо букви, символи, геометрични и животински форми. Посланието включва и четирите елемента – вода, въздух, земя и огън. Най-новата рисунка на Джоли беше направена от татуист в Камбоджа малко преди обявяването на развода с Брад Пит през 2017 година. Така той се съчета с надписа „Знай си правата“, който е изписан с готически шрифт и е една от първите й татуировки, направена през 2004 година. До писмото е и будисткото заклинание, изрисувано през 2003 година в чест на осиновения й син Мадокс. До тези татуси се разполага и бенгалският тигър, който беше направен в хотел в Банкок. За повечето от тези рисунки по е използвана по-болезнената технология с метален кол, а не пистолет за татуиране. 

През 2016 година на гърба на звездата се появиха се появиха още мистични татуировки – дизайн на будистки храм и древни будистки мантри за щастие и богатство. 

Географските координата на лявата й ръка пък се появиха, след като звездата премахна татуировка с дракон и името на бившия и съпруг Били Боб Торнтън. Това са координатите на месторождението на децата й, а през 2016 се появиха и координати мястото на раждане на Брад Пит край Оклахома. На лявата й китка пък има нарисувана руна. Малко-по нагоре по-същата ръка може да се забележи и татуираното римско число 13, към което по-късно добавя V MCMXL – датата 13 май 1940 е в историята с известната реч на Уинстън Чърчил, в която той казва: „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот“. 

Два реда арабски текст, изписан малко след двойната й мастектомия, се намира на дясната ръка на Анджелина. Татуировката е направена е през 2013 г.

Черният кръст на корема й пък  покрива една от старите татуировки на малък дракон, която си прави в Амстердам. До символа стои латинската фраза „Quod me nutrit me destruit“ или „Това, което ме храни, ме унищожава“.

 

Източник: Дарикнюз


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар