Мистерията на сините очи! Едва ли сте подозирали какви потайности крият синеоките

Сините очи са като морето – в тях човек може да се изгуби. При някои народи по света те се считат за проклятие, в други култури (каквато е например европейската) са знак за несравнима хубост. Всъщност последната максима вече се е наложила почти по целия свят. А ето и някои любопитни факти за хората със сини очи, базирани на научни изследвания. Изключително интересно е, че синеоките мъже намират за неустоими жени със същия цвят на очите. Проучване на университета в Питсбърг пък твърди, че хората със сини очи имат доста по-голям толеранс към болка, отколкото хората с друг цвят на очите. Неприятен и добре известен факт е, че синеоките изпитват трудности с понасянето на слънчева светлина. Това е защото те имат по-малко меланин от тъмнооките.

Ако имате задача да назначите човек на отговорен пост е добре да се доверите на някой със сини очи – според учените стратегическото им мислене е на високо ниво

Но трябва да имате предвид също така, че те се адаптират по-бавно от останалите и че са склонни към колебания. И накрая поглед и към здравния фронт. Там обаче вестите не са особено приятни – вероятността ако сте със сини очи да развиете диабет е с 12% по-голяма отколкото при хората с тъмни очи. А в скорошно изследване в САЩ, в което участваха над 10 000 доброволци, бе доказано, че синеоките изпитват слабост към пийването на градусови напитки и шансовете да станат алкохолици са високи.

Твоят коментар