Милиони руски туристи се готвят за лятна ваканция в чужбина, има интерес и към България

Милиони руски туристи са готови при първа възможност да заминат на почивка в чужбина. Това обявиха от Асоциацията на туроператорите в Русия. Има интерес и към България, съобщава БНР.

На специална пресконференция изпълнителният директор на асоциацията Майя Ломидзе припомни, че от първи август руските граждани ще могат да пътуват до Великобритания, Танзания и Турция.

„От изброените дестинации безспорно туристическа е Турция. Вече виждаме активизиране на нашите туристи. То започна в момента, в който стана ясно, че се възобновяват международните авиосъобщения. Броят на записванията може само да ни радва,“ обясни Ломидзе.

От Асоциацията на туроператорите съобщиха, че Малта и Хърватия вече са готови да приемат руснаци. Някои руски медии споменават и Унгария. Има интерес и към възобновяване на полетите до България.

В посолството ни в Москва, в националното ни туристическо представителство и в офиса на националния ни авиопревозвач постъпват множество запитвания както от руски туроператори, така и от собственици на недвижими имоти.

Междувременно президентът Владимир Путин увери, че обстановката с разпространението на коронавируса в Русия се нормализира.

„Заразените с коронавирус в Русия постепенно намаляват. По оперативни данни броят на новите случаи в момента практически е два пъти по-малък в сравнение с пиковите стойности през май“, каза президентът.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар