Методи Лалов не се е отчел пред ВСС с какви средства напуска съдебната система

Бившият съдия в Софийския районен съд (СРС) и настоящ общински съветник от „Демократична България“ в София Методи Лалов не е изпълнил законовото изискване да подаде декларация за имущество и интереси пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) при напускане на съдебната система. Лалов е имал едномесечен срок да представи „изходяща“ декларация, след като на 17 септември бе освободен от кадровия орган. Това се разбира от справка на интернет-сайта на Инспектората на съдебната власт, пише „Правен свят“.

Макар да подлежи на административна санкция, Лалов е можел да поправи пропуска си и да подаде документите и след едномесечния срок, както са направили например негови колеги от страната, които също са напуснали системата и са пропуснали да подадат декларациите си пред ИВСС в първоначално установения срок.

Изглежда обаче бившият магистрат и настоящ политик целенасочено не е пожелал да отчете с какви средства напуска съдебната система. Заради действията си, Методи Лалов би трябвало да получи административно наказание. Със сигурност бившият съдия ще атакува глобата по съдебен път, а налагането й ще използва за поредна политическа атака срещу съдебната система и за представянето си като „жертва на борбата със статуквото“, коментира изданието.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар