Меган и Хари с над 500 000 повече последователи в Инстаграм след решението да напуснат двореца

След миналата сряда светът вече не е същият, а Великобритания още по-малко. Това бе денят, в който херцогът и херцогинята на Съсекс – принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, съобщиха, че желаят да е оттеглят от кралските си задължения като старши членове на кралското семейство.

 

Това бе не изненадващ, а причиняващ криза в британския двор казус, но още по-изненадващо бе, че Хари и Меган оповестиха решението си на официалната си страница в Инстаграм SussexRoyal, без предварително да се консултират с когото и да е било от фамилията.

 

И изненадите, свързани със социалната мрежа, не спират дотук. Оказва се, че официалната страница на SussexRoyal е привлякла повече от половин милион нови последователи, след като Хари и Меган оповестиха на нея своето решение. Така сега тя се радва вече на 10,7 милиона последователи и стремително настига Инстаграм страницата на Кейт и Уилям – Kensington Royal, която има 10,9 милиона последователи, макар че страницата на херцога и херцогинята на Кеймбридж е доста по-стара и на нея има много повече публикации.

 

Анализаторите са сигурни, че скокът в харесванията на профила на Меган и Хари в Инстаграм се дължи именно на тяхното съдбоносно решение да се оттеглят от кралското семейство. Самият пост, в който двойката оповестява това, се радва на около 1 800 000 харесвания в социалната мрежа.

 

Кралицата и останалите членове на кралската фамилия трудно приемат решението на Хари и Меган и след срещата при Елизабет II вчера единствено стана ясно, че тя ще им даде „преходен период“ за оттеглянето, макар че „би предпочела те да останат на пълно работно време като членове на Кралското семейство“.

 

Източник: Дир.бг


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар