МВнР на Русия привика германския посланик за обсъждане на ситуацията около Навални

Посланикът на ФРГ в Русия Геза Андреас фон Гайр е призован в руското външно министерство за разговор относно ситуацията около Алексей Навални. Това съобщи пред репортери официалният представител на дипломатическата служба Мария Захарова, предават TACC и Агенция „Фокус“.

„Очакваме от Берлин да предостави всички налични данни: както резултатите от лабораторните изследвания на Бундесвера, така и някои „доказателства“, притежавани от германското външно министерство. Очакваме германския посланик на „Смоленка“,“ обясни Захарова.

Дипломатът обърна внимание на медийни съобщения за обмена на информация за Навални между германската клиника „Шарите“, лабораторията на Бундесвера, британската лаборатория „Портън Даун“, както и български институции.

„И всичко това става собственост на такива ресурси като Bellingcat. В същото време в интервю за германските медии външният министър на Федерална република Германия [Хайко] Маас, отговаряйки на въпрос за участието на руската държава в инцидента, каза, че „има много доказателства за това“, коментира руският дипломат.

„Това е твърде сериозно, за да позволи на германските служители да продължат да държат всичко за себе си“, подчерта говорителят на руското външно министерство. „Време е да свалите картите, защото е очевидно за всички: Берлин блъфира, обслужва мръсни политически игри“.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар