Маринов: Случаят с 14-годишното ограбено момче повдига въпроса за нуждата от гражданска активност

„Трябва да стигнем до извършителите, тъй като това е една изключително дръзка хулиганска постъпка, която повдига много въпроси в обществото за гражданската ни активност и за това дали ние като хора сме готови да защитим правото на улицата“. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти по повод случая с 14-гпдишно момче, което беше съблечено и обрано в столичен рейс, без каквато и да е намеса от присъстващите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Маринов посочи, че вероятно нападателите са футболни фенове, опитващи се да докажат принадлежността и „лоялността“ си към съответния отбор.
„Те предприемат такива хулигански действия. Това не се случва за първи път и е изключително просташка проява“, отбеляза той.

По думите му по случая се работи, но все още няма конкретни лица, които са обвинени за деянието.
„Колегите работят – и събота, и неделя. Мисля, че са напреднали доста по отношение на информацията. Нека ги оставим още известно време. За това си има органи и ние трябва да си свършим работата, но всеки един български гражданин трябва да има активна позиция по противодействие на такива деяния“, допълни още вътрешният министър.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар