Марешки още не е прочел проекта за конституция, който е подписал, и няма намерение да го чете

Лидерът ВОЛЯ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки още не е прочел проекта за нова конституция, която е подписал, и няма намерение да го чете. Щял да ползва консултанти, които да му кажат какви предложения да прави. Освен това се похвали, че в търговските му обекти влизали три милиона българи и това имало за него значение, а не конституцията.

 

„ВОЛЯ“ е плод на огромна обществена енергия срещу картела и бедността, това каза с аплжомб пред Нова тв лидерът на партията Веселин Марешки.

„Достатъчно съм заможен, за да се продам за един плаж, който ме познава, че се присмива на тези внушения.“

„Явил съм се на търг за този плаж през 2009 г., 5 г. беше безстопанствен, защото никой не го иска. 15 г. този плаж никой не го иска, коментира лидерът на „Воля“ по повод концесията на плаж „Кабакум“ край Варна. Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв., допълни той. И обясни, че има решение на върховния съд, че постройката му е законна. ВОЛЯ не се дава на концесия. Аз съм достатъчно богат човек, за да съм за един плаж. Аз съм дарител на държавата, помагам на хората, категоричен бе Марешки.

 

Той допълни, че е получил много отзиви от хора, когато на 2 септември обявил, че няма да подпише проекта за нова Конституция.“Сутринта хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам, че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си“, поясни Марешки без грам притеснение от небивалиците, които ръси в ефиир.

 

По думите му неговият подпис не е променил нищо в държавата. „Дадохме право на хората да дебатират темата за промените в Конституцията – нещо, което всички политици и партии са искали през последните 10 години, а сега се извъртяха“, коментира още той. Марешки обаче все още не е прочел проекта на ГЕРБ.

По думите му от партията имат свой прочит на основния закон на страната. „Ние ще предложим нашите решения. ГЕРБ също имат техни, ще се радвам да чуя и тези на президента Радев”, коментира лидерът на ВОЛЯ.

„Не се оправдавам, казвам си тезата. Стигна се до нашите подписи след като ВМРО се бяха подписали за промените в Конституцията“, обясни Веселин Марешки. Той заяви, че от толкова политически пумпали се е объркал. „Хиляди български граждани ми се обадиха и заявиха, че решението ми е грешно и трябва да се съобразявам със структурите и симпатизантите и трябва да подпиша за Конституцията. Българите са много разделени“, смята лидерът на Воля.

Според него той не е чел проекта, но имат достатъчно юристи, които са изключително компетентни по различни теми. „Не мога да се правя на всезнаещ. Те ще видят точка по точка, дума по дума. Предложението за Конституцията е покана за разговор, не мога да си губя времето за всяко нещо. Не го разбирам. Специалистите ми ще я прочетат и ще ме консултират“, каза още Марешки.

„Ние сме последователни. Пример за това е, че ние продължаваме да гласуваме срещу субсидиите. След този подпис – правителството пак може да падне, този подпис не може да даде допълнително време. Дискусията не може да пречи на оставката“, подчерта още той.

Попитан дали са патерица на властта, той заяви, че не може да отговаря на някого, който е бил част от управлението. „Ще видите, че Христо Иванов няма да е част от следващото правителство. Щом е толкова силен, защо търси да се обединява с други и да прави тюрлюгювечи“, запита още лидерът на Воля.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар