Марешки: Допълнителните 50 лева за пенсионерите са благодарение на нас. Радев е на заплата, да мълчи

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки призова президента Румен Радев да замълчи, тъй като бил на заплата и бюджет не е правил.

Депутатът каза в сутрешния блок на БНТ, че до голяма степен ще подкрепят Бюджет 2021, но ще имат и свои предложения за поправка. По думите му, ако зависи от него, добавката към пенсиите ще бъде 100 лв., а мярката 60:40 щеше да бъде 100:0. Според лидера на „Воля“ Бюджет 2021 е кризисен, пандемичен бюджет.

Марешки каза още, че протестите срещу управлението губят своята енергия.

До голяма степен считаме, че спонтанните мерки срещу разпространението на коронавируса са по-скоро адекватни, може да се желае и повече, заяви още Марешки.

Той призова опозицията да бъде предлагаща и градивна, а не само да се оплюват опонентите. В момента допълнителните 50 лв., които пенсионерите получават като добавка, са благодарение на партия „Воля“, защото ако тях ги няма, парламентът ще се разпусне.

„Ако изберат мен, ще живеят добре, ако не ме изберат – аз ще живея добре“, каза депутатът.

„Ако хората са доволни от 30 години управление и искат да си върнат старите министри, това си е техен избор. Така ще живеят зле. Ако изберат мен, ще живеят добре, ако не ме изберат – аз ще живея добре“, каза Марешки, след което се оплака, че днес му се е наложило да стане в 6 ч, сутринта, а по принцип го правил в 8 ч.

Той добави, че „Воля“ ще подкрепи голяма част от предлагания за 2021 г. бюджет. Партията щяла да направи и свои предложения.

Твоят коментар