Манолова: Правителството е изчерпано. Идва смяна на караула. Борисов да спре да пилее парите на хората през прозореца на джипа

Насрочили сме седящ протест за 23 май, събота от 11 часа под прозорците на Борисов. Ще спазим всички изисквания, с по метър и половина разстояние един от друг. Но ние няма да сме зрители както до сега, както на хората им омръзна да гледат по телевизиите как ги плашат с чували с трупове, с хладилни камери, с ад под небето и как правителството изпусна безработицата и не предприе абсолютно никакви адекватни мерки за домакинствата и малкия и средния бизнес. Крайно време е кабинетът Борисов 3 да спре да пилее парите на хората.

Това коментира Мая Манолова от гражданска платформа „Изправи се, България“ в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Със сигурност Борисов ще избяга и този път. Хората му плащат джипа и бензина, той ще е пак на джипа си, няма да бъде в сградата, но това не пречи да заявим да се готви за тръгване. Мандатът е изчерпан. Хвърля щедро парите, но не на хората, а на приближените си фирми. 1 млр лева за държавен ВиК холдинг, 1.5 млрд за саниране, 500 млн за ремонт на язовири, негови държавни фирми обявяват поръчки за джипове.

Всъщност до кого стигнаха мерките 60/40 – 5500 фирми само – по какъв начин отговаряш на условието да си затворил и да даваш 40% от заплатата. България е единствената държава, която иска плащания от неработещи фирми, единствената, която обявява за небивал успех това, че 3-4 процента ще се възползват. Но тя трябваше да е 60 на 0. За това близките около Борисов фирми ще се възползват от тази мярка. Ще го питаме в събота къда се 4 млрд и 500 млн лева., които обеща, обясни още Манолова в студиото.

Твоят коментар