Малко вероятно е да видим нов iPhone SE през 2021 г.

През пролетта на 2020 г. Apple обяви дългоочакваното второ поколение на своя компактен и по-достъпен смартфон iPhone SE. Покрай това се заговори, че компанията подготвя и още една версия, вероятно с по-голям екран, само че слуховете бързо замряха, а днес анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че какъвто и да е нов iPhone SE няма да има в близко бъдеще. 

Според експерта Apple не подготвя нов модел iPhone SE, не и за първата половина на 2021-а.

Той не обсъжда възможност апаратът да получи нова версия и до края на следващата година, а това така или иначе е малко вероятно, защото през септември би трябвало да видим новото поколение iPhone 13 и би следвало фокусът да е изцяло върху тези модели. 

Освен това слуховете за още един iPhone SE за мен са странни, имайки предвид, че Apple изчака цели 4 години, за да пусне второто поколение на този апарат. 

А iPhone SE междувременно се превърна от най-достъпния и най-компактен смартфон на Apple само в най-достъпния такъв. Той беше изместен по размери от новия iPhone 12 mini, който може да е с по-голям диагонал на дисплея (5.4″ спрямо 4.7″ при iPhone SE), но е значително по-компактен заради тънките рамки около екрана. Размерите на iPhone 12 mini са 131.5 x 64.2 x 7.4 мм при тегло 135 грама спрямо 138.4 x 67.3 x 7.3 мм при тегло 148 грама за iPhone SE. 

Цената на iPhone SE обаче продължава да е най-ниската за актуален модел на Apple, като започва от под 900 лв., докато iPhone 12 mini се продава на цени от около 1570 лв. И двата във вариант с 64 GB памет. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар