Майката на убития на пътя Мартин: Няма правосъдие в България

Първоначално като чух присъдата помислих, че не съм разбрала. После се убедих, че няма българско правосъдие. Не може да му дадат такава присъда със смекчаваща вината обстоятелства. Това заяви в ефира на Нова телевизия майката на 6-годишния Мартин Мирослава Ставрева по повод условната присъда за мъжа, прегазил и убил сина ѝ на улица в Сандански.

Близките на убития Мартин са категорични, че тази присъда няма да има превъзпитателен характер. „Защо не е влязъл в дупката, а помете две коли и блъсна детето ни, като е объркал педала на спирачката с газта?“, попита бабата и се обърна към управляващите: Докога ще продължава това беззаконие. Ако  това беше вашето дете или внуче – такава ли щеше да е присъдата?

 

„Този човек не съжалява. Гледа ни нагло в очите всеки ден, когато се срещаме. Когато направихме мирното шествие на 40-я ден след смъртта на Мартин, жена му вечерта слезе и разкъса некролозите, защото много „съжаляват“. Няма да се откажем. Искаме справедливо правосъдие, а не тромави процедури. Силно се надяваме да има друга присъда“, заяви Мирослава Ставрева.

NOVINI.bg  припомня, че делото се гледа по съкратената процедура, след като обвиняемият – Стойко Янев се призна за виновен. Така наказанието му се намалява с една трета. Малкият Мартин бе прегазен на улицата. Възрастният шофьор – Стойко Янев, който през лятото на 2018 година предизвика трагичния инцидент, бе осъден на 5 години условно.

Твоят коментар