Лукашенко ще посети Москва на 14 септември

Визитата на президента на Беларус Александър Лукашенко в Москва за преговори с руския му колега Владимир Путин ще се състои на 14 септември. Това съобщи пред журналистите в петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и „Фокус“.

„Да, посещението на Лукашенко наистина ще се състои в понеделник, 14 септември, ще има работно посещение. Той (Лукашенко) ще проведе разговор с президента Путин“, каза прессекретарят на държавния глава. Песков заяви, че не се предвижда подписването на документи.

Говорителят на Кремъл не уточни къде точно ще се проведат преговорите на лидерите. „Ще ви информираме, ще ви информираме своевременно“, каза той, обещавайки да информира медиите за основните резултати от преговорите.

На 3 септември руският премиер Михаил Мишустин бе на посещение в Минск, където се срещна с Лукашенко. Тогава белоруският лидер му каза, че на предстоящата среща с руския си колега възнамерява да изясни деликатните въпроси в отношенията между страните.

Преди това Песков заяви пред ТАСС, че Путин и Лукашенко ще обсъдят цял набор от търговски и икономически въпроси, включително дълговете на Беларус, цените на енергията и интеграцията на двете страни.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар