ЛИЧНА ДРАМА: Съпругата на любовника ми ме кълнеше по телефона

След като завърших университета, ме наеха на работа в голямо предприятие. Още през първия месец се сближих с началника на отдела ни. Виктор беше с 15 години по-възрастен от мен, известен и уважаван мъж. Не след дълго шефът започна да ме ухажва. Първоначално не му обърнах особено внимание. Разделяха ни не само годините, а и факта, че има образцово семейство – съпруга и две деца. Той лично ме запозна с тях на едно от корпоративните партита. Дори ме похвали пред жена си, твърдейки, че съм млада служителка, която я очаква блестящо бъдеще.

С времето обаче ми хареса да флиртувам с Виктор. На бюрото си редовно намирах цветя с бележка от таен почитател, кутия с френски шоколади или бутилка вино. Веднъж, след поредната успешно изпълнена работна задача, шефът ме повика в кабинета си и ми подари изящно колие, направено от истински перли! Същата вечер се предадох и двамата се усамотихме в луксозна хотелска стая. Нощта беше вълшебна, никога не съм имала по-опитен и чувствителен любовник.

Повече от три години бях негова любовница. Виктор често ми обещаваше, че ще се разведе и със сигурност ще се ожени за мен. Но след бурен секс той винаги се обличаше и се прибираше, намирайки си разни оправдания: или трябваше да води дъщеря си на лекар, или синът му имал състезание, на което бил длъжен да присъства. Кълнеше се, че отдавна не прави любов с жена си, дори спели в различни легла. А аз, полудяла от ревност, измъчвах приятелката си с тревогите си – тя беше единствената, която знаеше за връзката ни.

Една вечер непознат номер ме потърси на мобилния ми. Обаждаше се Катерина, съпругата на Виктор. Но как беше научила за нас? Въпреки че така и не разбрах, никога няма да забравя онзи разговор. Какво ли не чух за себе си. Върху мен се изсипаха страшни клетви и ужасяващи проклятия. Изслушах я и мълчаливо затворих. Много пъти исках да прекратя тези порочни отношения, ала нямах сили. Неусетно се бях влюбила във Виктор. Той продължаваше да ме отрупва със скъпи подаръци, канеше ме на ресторанти и театри, четеше ми поезия. С времето свикнах жена му да ми се обажда – няколко пъти седмично ме проклинаше. Когато видя, че клетвите й не помагат, Катерина промени тактиката. Спря да ме ругае и сантиментално ми разказваше за децата им и колко зле им влияе изневярата на баща им.

Мълчах в отговор, но нощем ридаех, прегърнала възглавницата си. Тази тригодишна сага ме пречупи. И ето че един ден най-неочаквано разбрах, че освен мен, Виктор има и друга любовница. Новината ми дойде като гръм от ясно небе. Чашата на търпението ми преля и седмица по-късно напуснах работа. На няколко страници написах дълго писмо до Катерина, в което й исках прошка. Изминаха две години. За това време успях да се омъжа и сега имам прекрасна дъщеря. Понякога, докато наблюдавам спящия си съпруг, ме обземат ужасни съмнения: ами ако и той води двоен живот? Знам, че някой ден ще трябва да платя за греховете си…

Източник: Лична Драма

Твоят коментар