ЛИЧНА ДРАМА: Семейството на съпруга ми ме превърна в робиня

Израснах в голям и не толкова приветлив и напрегнат град. Когато навърших 21, се запознах с Галин – младеж от село. Няколко години бяхме двойка и въпреки че той настояваше да се оженим, както подобава на старите традиции, приех да стана негова съпруга. Още от първия ден намразих малкото и никому неизвестно село, в което съпругът ми ме заведе. Преди да се омъжа, няколко пъти бях гостувала на бъдещите си свекъри, но тогава, влюбена до уши, не обърнах внимание, че са закостенели хора.

За мое огорчение, дни след сватбата, бащата на Галин ме задължи да работя в обора. Вършех всичко, което свекърите ми възлагаха и не се страхувах от тежкия труд. Работата не ме притесняваше; проблемът беше там, че в това семейство жената нямаше никакви права. В дома на родителите ми мъжът и жената са равнопоставени, а тук всичко беше различно. Не исках да живея по правилата, които ми налагаха свекърът и свекървата. С течение на времето начинът им на живот започна да ме дразни.

Всички се подчинявахме на свекъра. Един ден, когато споменах, че искам да си намеря работа, за да не стоя по цял ден у дома, свекърът без малко да получи инфаркт. Започна да крещи, че мястото на жената е в кухнята и не иска повече да чува за това. Заключих се в стаята си, плачейки неутешимо. За съжаление Галин не ме подкрепяше. Три години по-късно събрах смелост и подадох молба за развод. Не можех повече да търпя тиранията на свекъра ми. Отнасяше се към мен, сякаш му бях прислужница.

Свекърва ми работеше от ранни зори до късна нощ, и от умора едва се държеше на краката си. Никой не я уважаваше – точно като мен. Ние бяхме жени и нямахме право на избор. За съжаление, когато споделих с родителите си решението ми да се разведа, не получих подкрепа и разбиране от тяхна страна. И въпреки че те не бяха съгласни, аз се разведох. Днес съм омъжена за добър и разбран мъж. Бракът ни е чудесен, а семейството – сплотено. Имам двама сина, които ще науча да обичат и уважават бъдещите си съпруги.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар