ЛИЧНА ДРАМА: Свекървата ме хвана за косата и ме изхвърли на улицата. Какво да правя?

Аз съм млада жена на 22 години. Преди две години се омъжих и със съпруга ми заживяхме под покрива на родителите му. За съжаление се оказа, че новото ми семейство е много деспотично и всяко решение се взема от мама и татко. Те диктуват какво ще има за вечеря, какво да купим от магазина, как да прекараме вечерта и така нататък. Аз, въпреки че съм тяхна снаха, нямам право на мнение. Обичам съпруга си, но когато майка му е наблизо, той се превръща в друг човек – слаб, безволев и безпринципен. Веднъж реших да сготвя, без да се допитам до свекървата. Знаете ли какво направи тя, щом ме видя в кухнята? Взе тавата с гювеча и го изсипа в мивката, крещейки, че съм лоша готвачка и искам да отровя цялото семейство.

Няколко месеца се опитвах да намеря общ език с тази жена, но напразно. Преди сватбата не я познавах добре, разменяли сме едва няколко думи. Ако знаех какъв тиранин е тя, щях да направя всичко възможно, за да живеем отделно. От една година свекървата ме обвинява, че не мога да забременея. Казваше ми, че ако съм безплодна, ще ме изхвърли от къщата си. Но това не беше най-лошото. Вечер, когато със съпруга ми се уединявахме, тя влизаше в стаята ни, без да почука на вратата, преструвайки се, че спешно се нуждае от нещо. Повдигнах темата пред мъжа си, но според него съм преувеличавала – родителите му не били лоши хора.

Миналата седмица със свекървата се скарахме много лошо. В гнева си тази ужасна жена ме хвана за косата и като парцал ме изхвърли на улицата. Стоях на пътя, а сълзите ми се сливаха с дъжда. Добре, че телефонът ми беше в джоба, за да се обадя на баща ми да ме прибере. На другия ден ми прилоша. Притеснени, родителите ми ме заведоха на лекар и от изследванията се разбра, че съм бременна. Същата вечер се обадих на мъжа си и му казах да избира: мен или майка си. Все още чакам отговор. Ако той избере нашия брак, тогава ще му призная, че ще става баща, но ако за пореден път направи избор в полза на майка си, ще абортирам и ще продължа по своя път сама. Каквото и да се случи, никога повече няма да се върна в онзи ад.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар