ЛИЧНА ДРАМА: Предадох сина си на полицията, за да спася собствения си живот. Правилно ли постъпих?

Моята история е срамна и страшна. През последните няколко месеца живея в ад. Не мога да си спомня, откога не съм спала нощем спокойно. Целият ужас се дължи на сина ми, който е наркоман. Отчасти вината е моя – не можах да го възпитам правилно. От месец спя и дишам спокойно, защото Влади е в затвора. Аз го изпратих там! Моля ви, не ме съдете преди да сте изслушали историята ми.

Със съпруга ми се разведохме, когато синът ми беше на 12 години. Времената бяха трудни: на Влади му липсваше силната бащина ръка и може би затова се забърка с лоша компания. Неведнъж са ме викали в полицията, защото са го хванали да краде или да участва в бой. Опитвах се с добро да му повлияя, но напразно. От ден на ден Влади ставаше все по-неконтролируем. Крадеше ми заплатата, продаваше покъщнината и т.н. Веднъж, когато се прибрах от работа, видях, че у дома е пълно с млади момчета. Всички бяха неадекватни и както ми се стори – надрусани. На масата лежаха спринцовки с игли и някакви таблетки. Разкрещях се и ги изхвърлих навън. Докато гонех приятелите му, синът ми стоеше на фотьойла с изцъклен поглед и наблюдаваше тавана. Говорех му, докосвах го, ала той сякаш не ме чуваше

Тази нощ не можах да спя. Влади ходеше като призрак в апартамента, крещейки, че е болен и има нужда от помощ. Изведнъж чух как входната врата се затръшна. Стана толкова тихо, че тръпки ме побиха. Оттогава тази история се повтаряше често. Той канеше наркомани у дома, а аз ги гонех. Но една вечер синът ми беше така надрусан, че не ме разпозна. Нахвърли се да ме души и едва успях да избягам, в опит да се спася. Животът ми се превърна в страшен ад. Понякога нощувах в парка и ридаех от безсилие. Страхувах се да се прибера, защото Влади ме биеше и ми крадеше парите. Ходех на работа недоспала и в синини. Не можех да разпозная собствения си син. Това не беше детето, което съм родила, а някакво безумно чудовище.

След един пореден побой не можах да се стърпя и подадох жалба в полицията. Разказах им, че в моя дом се страхувам за живота си. Същата вечер Влади се прибра пребит. Бяха го били пласьорите, на които той дължеше много пари за дрога. Поиска аз да му платя дълга, но категорично отказах. Един час синът ми вилня, крещя и заплашва, че ще останем бездомни, защото ще продаде апартамента. Щом видя, че не обръщам внимание на заплахите му, хвана ножа и се нахвърли върху мен. Успях да се заключа в стаята си и да повикам полиция. Бях сигурна, че ако не дойдат навреме, той ще ме убие. Минути по-късно униформените арестуваха Влади. Сега е в затвора. Страшно се срамувам, че предадох детето си, моята кръв и плът, на правосъдието, но наистина бях останала без сили и търпение. Надявам се, че там ще се излекува от страшната зависимост.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар