ЛИЧНА ДРАМА: Омъжих се за психично болен човек

Почти всички мъже в един етап от живота си, се стараят да покажат най-добрите си качества на момичетата, които ухажват. Моят бивш съпруг Митко постилаше пътеки от рози пред жилището ми, омайваше ме със скъпи подаръци, подаряваше ми първокласни почивки в луксозни морски курорти. Пет месеца по-късно се предадох и се омъжих за него. Идилията ни продължи година, а после, неочаквано за самата мен, започнах да забелязвам драстични промени в поведението му. Прекрасният мъж изчезна и на негово място се появи истински звяр. Внезапната му агресия понякога стигаше дотам, че нощем ме душеше, твърдейки, че докато спя, съм го наричала с друго име.

Веднъж в гнева си ме удари силно и ми разби устата. Тогава го заплаших с развод, но Митко не се вразуми и продължи да ме малтретира. Последната капка на търпението ми преля, когато в момент на лудост, мъжът ми ме закара с колата до ръба на висока скала и с нотка на лудост в гласа изкрещя, че иска да умрем заедно. За да остана жива, му обещах, че ще бъда с него завинаги. За кратко време семейният ми живот се превърна в ад. Един ден свекърва ми призна, че бащата на съпруга ми често „не е на себе си“ и се отнася ужасно към нея.

Лоша наследственост – така характеризира тя проявите на мъжа ми. След като чух признанието й, осъзнах, че Митко никога няма да се промени, въпреки че ме уверяваше в противното. Лудостта му стигна дотам, че прехвърли агресията си към малкия ни син. В този миг си дадох сметка, че ако не искам да се случи нещо по-лошо, трябва да го напусна. Използвах момента, че Митко е на работа, събрах си багажа и си тръгнах завинаги. Известно време бившият ми съпруг ме преследваше с люти заплахи, че ще ме убие. Ужасът, който преживях, ми докара депресия и нервен срив. Слава Богу, две години по-късно той се ожени повторно и ме остави на спокойствие. Най-накрая си въздъхнах с облекчение, поех си въздух и излекувах живота си.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар