ЛИЧНА ДРАМА: Майката на приятеля ми ме изнудваше да направя аборт

Казват, че най-красива е първата любов. Когато се влюбих в Дани, току-що бях навършила 19 години. Радвах се на всеки един миг, прекаран заедно с любимия. Връзката ни се развиваше чудесно, докато той не замина в чужбина при родителите си. Преживях раздялата ни много трудно, а седмица по-късно научих, че съм бременна. Новината сякаш ми даде криле. Имах усещането, че съм на седмото небе от щастие. Представях си как се женим и как заедно отглеждаме детето, което съдбата ни подари. Два месеца след това Дани се завърна и веднага ме потърси. С нетърпение му съобщих, че ще става баща. Любимият ми се зарадва и ми предложи да замина с него в чужбина.

Приех, без да се колебая. Петя, майка му, ме прие с отворени обятия. Отнасяше се добре към мен, помогна ми да се адаптирам в новия град, но когато разбра, че съм бременна, отношението й рязко се промени. Настояваше да направя аборт и дори ми уреди час в клиника, където не задават въпроси. Разбира се, твърдо отказах да отнема живота на детето си. Тогава тя ми каза, че имам два избора – или да абортирам, или да се прибера у дома. За моя огромна изненада Дани мълчеше и видимо подкрепяше майка си. Никой от двамата не се интересуваше, че подобна операция ще осакати завинаги душата и тялото ми.

В този момент с болка осъзнах, че не мога повече да разчитам на любимия си. На другия ден си стегнах багажа и се качих на самолета. Знаех, че може би никога повече няма да видя Дани, но решението ми беше категорично. Мисълта, че запазих бебето си, ми даваше огромна сила да се боря. След месец и половина той все пак се върна при мен. Разплакан ми призна, че раздялата ни го убива. Прегърна ме, умолявайки ме за прошка. И аз му простих. Вече десет години сме заедно. Оттогава съпругът ми винаги ме подкрепя във всяко едно отношение. Обожава дъщеря ни, но ден днешен не може да забрави, че някога беше готов да се откаже от нея.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар