ЛИЧНА ДРАМА: В чужбина разбрах, че приятелят ми е скъперник

Не бяхме вече първа младост и на нашата възраст човек има нужда от сигурност. Е, не беше нужно да избързваме със сключването на брак, но защо пък да не пробваме съвместно съжителство! И ако тогава имах съмнения относно това решение, сега съм щастлива, че не се омъжих за този мъж. Но всичко по реда си. Когато по-голяма част от багажа ми беше вече разопакована в новия ми дом, той предложи да заминем на романтично пътешествие. В този миг си мислех само, че най-накрая в живота ми се случва нещо хубаво. Избрахме Индия, и вместо обичайната обиколка на курорта, решихме да обиколим някои туристически места. Много пъти съм чувала от приятеля си, колко е хубаво да се потопиш в атмосферата на новата страна, да усетиш аромата й, и да се насладиш на непознатото в пълен размер.

Щом пристигнахме в Делхи и успяхме да се доберем до хотела, първата червена лампа светна в главата ми, когато вместо да си вземе първо душ, приятелят ми си купи бира, която изпи в стаята, вместо на бара. Така било по-евтино. От този момент нататък тази фраза се придържаше към нас като лепяща лента. Опитах се да не обръщам внимание на случващото се и да не развалям почивката ни, но настъпи време да отпътуваме за Гоа. Събрах багажа ни и разплащайки се рецепцията на хотела, помолих пиколото да извика такси. Представете си изненадата ми, когато чух как възлюбеният ми казва, че няма да пътуваме към летището, а към гарата. Ще ви обясня, че предишната вечер двамата запазихме билети и избрахме места в самолета. Сещате се какво отговори той на учудването ми: “ Защо със самолет? С влак е много по-евтино.“ Местата във влака се оказаха точно до тоалетната. Не се шегувам. Два дни път. По пътя дори се разплаках, когато на една от станциите до мен седна възрастен индус, некъпан с години.

Скъсах с приятеля си точно на гарата в Гоа. С цветисти изрази му разясних, че не съм любителка на подобен род преживявания. Раздялата беше кратка, тъй като бързах да се кача на автобуса, който ме върна обратно в хотела. Страхувам се, че никога няма да забравя подробностите от това незабравимо пътуване. А всичко започна така добре. Благодаря на съдбата, че това пътуване не беше сватбено!

Наталия

Източник и снимка: comode.kz

Твоят коментар