ЛИЧНА ДРАМА: В книга открих предсмъртното му писмо

Преди няколко месеца загубих съпруга си, с когото бяхме заедно повече от 20 години. Наложи се да направим ремонт на къщата ни и един ден съпруга ми реши да провери как вървят строителните работи. Предупредил дъщеря ни, че ще се наложи да се качи на покрива и лично да се убеди, че всичко е наред. Половин час след това ми се обадиха, за да ми съобщят, че мъжът ми е паднал от покрива и починал на място. Бях толкова шокирана от внезапната му смърт, че дълго време не можех да проумея случващото се. С дъщеря ни бяхме разбити от мъка, но всеки знае какво се случва, когато внезапно загубиш любим човек… А най-страшното тепърва предстоеше.

Преди две седмици разчиствах вещите на съпруга си, когато сред тях намерих книгата, която той четеше напоследък. Отворих я и на първата страница видях писмо от покойният ми мъж. Не мога да ви опиша ужаса, който ме обзе, когато го видях: почувствах, че в редовете му се крие нещо страшно и ужасно…

Това беше предсмъртно писмо на съпруга ми до мен

С мъка започнах да чета последните му думи. Оказа се, че смъртта на съпруга ми не е била нещастен случай, а добре обмислено самоубийство. В писмото си той искаше прошка и ме умоляваше да не го обвинявам за решението му. Съпруга ми е бил болен от рак и се страхувал да не се превърне в тежест за всички нас.

Сега ми е много трудно и не знам как да продължа животът си. На него бих простила, но на себе си не мога. Виновна съм, че допуснах това да се случи. Не му обърнах достатъчно внимание, не забелязах, колко болен е бил. Ако бях говорила повече с него, ако не бях толкова залисана в ежедневните дела, щях да забележа страданията му. Как да живея сега с тази вина?

Катя

Източник и снимка: интернет

Твоят коментар