ЛИЧНА ДРАМА: Бях влюбена в семеен мъж, но прекратих връзката ни след шест години агония

Любовният роман с женен мъж може да просъществува едва няколко дни, но също така се случва да трае и години. И какъв е резултатът? В повечето случаи жените остават сами.

С Валери се срещахме шест години. Когато разбрах, че е семеен, вече бях хлътнала до ушите. Така той ме постави пред свършен факт. С течение на времето отношенията ни се задълбочиха, може да се каже, че двамата бяхме непрекъснато заедно. Един ден Валери каза, че го командироват в чужбина и ми предложи да го придружа. Съгласих се. Почивката ни беше красива, романтична. Толкова прекрасна, че дори повярвах, че винаги ще бъде така. Глупачка. Когато командировката свърши и се върнахме обратно в С., изведнъж той се превърна в съвършено чужд човек. Няколко дни бях в ужасно настроение. Не исках да се виждам с никого. Непрекъснато носех телефона в себе си и по сто пъти си проверявах съобщенията, за да видя дали Валери не ми е писал. Но вместо обаждане, в социалната мрежа видях снимки, на които той се целуваше с жена си. Тази вечер се напих до безпаметност. Две седмици по-късно, една нощ, любовникът ми дойде у дома с огромен букет и бутилка вино. Пуснах го да влезе. И му простих. Въпреки това връзката ни не ми харесваше в много отношения: постоянно трябваше да се крием, не можех да го търся по мобилния, рядко се срещахме и никога не празнувахме заедно…

Да назова отношенията ни сериозни, беше трудно. Валери често ми обещаваше, че ще се разведе с жена си, защото не я обича и отдавна не спи с нея. Но в същото време се страхуваше от моите съобщения и позвънявания. Приятелките ми казваха, че щом не иска да напусне съпругата си, мога поне да се възползвам от материалното му положение. Любовниците са длъжни да подаряват скъпи подаръци, да организират екскурзии, да плащат нощувки в петзвездни хотели. Но аз се срамувах дори да му намекна за това. Своя 29 рожден ден отпразнувах сама в ресторант. Очаквах Валери, но в последния момент той ми се обади, че няма да може да дойде, защото трябва да придружи жена си до сестра й. Поръчах бутилка вино, калмари и празникът започна. А на сутринта ме приеха в болницата с отравяне. Двете седмици, през които се лекувах, Валери не ме посети нито веднъж. Един ден, докато пътувах с колата си, по радиото се излъчваше беседа с психолог. Жената, която беше позвънила, разказа история, сходна с моята.

Специалистът я изслуша и спокойно отговори: “ Трябва да знаете, че причината за подобни връзки се крие в детството, когато родителите са лишавали детето си от любов. Затова щом стане възрастна една жена, тя се опитва да направи сценарий, за да докаже, че може да бъде обичана. По тази причина избира емоционално недостъпни мъже. В подобни случаи е добре да се търси помощта на психолог, или да се опитате да се справите сами. Но е важно да разберете, че за женените мъже, не сте нищо друго, освен алтернативен вариант.“ Няколко дни размишлявах върху думите на специалиста. Да, бях използвана, пренебрегвана, недооценена. С Валери се срещахме, когато той пожелае. Не ме запозна с приятелите си, нито излезе с мен на публични места. Понякога дори забравяше за съществуването ми. Наистина ли бях недостойна за сериозно отношение? Не беше лесно да взема решението за раздяла. Въпреки това намерих сили и сложих край на тази порочна връзка.

Известно време Валери ме преследва с обещания, че скоро ще се разведе. Просто трябва да почакам още малко. А аз чаках „още малко“ вече шест години. След като престанах да отговарям на обажданията му, той изчезна от живота ми. За кратко изпаднах в депресия, но се изправих и продължих напред. Започнах да се срещам с хора, които ме подкрепяха. Наблюдавах влюбени двойки с прекрасно отношение един към друг и си представях, че някой ден и аз ще имам до себе си внимателен партньор. Научих се да казвам „не“, ако нещо не ми хареса. Измина повече от половин година. Сега в живота си имам човек, който ме обожава. Цени ме, подкрепя ме, обича ме. И най-важното – не е женен.:) Още е рано да говорим за нещо друго, но ми харесва как се развиват нашите взаимоотношения.

Твоят коментар