ЛИЧНА ДРАМА: Брат ми отказа да присъства на погребението на родителите ни и въпреки това наследи цялото им имущество

Казвам се Моника, на 30 години, разведена. След развода напуснах родния си град и с децата си наехме квартира в столицата. По-малкият ми брат, който е ерген и живее в собствен апартамент, винаги е бил любимец на родителите ни. Заради него, при първа възможност, те ме изхвърлиха от жилището им, казвайки, че съм умна и мога да се справя сама. Преди три месеца майка ми и баща ми загинаха в пътен инцидент. Брат ми прие спокойно новината за смъртта им – нито изрази съчувствие, нито проля капка сълза. Оставих децата при моя приятелка и отидох да погреба родителите си.

Дарин отказа да присъства, оправдавайки се, че шефовете му не го пускат. Това се оказа нагла лъжа, защото по-късно разбрах, че дори са му отпуснали материална помощ за погребението. Въпреки че нямам финансови възможности, успях да намеря нужната сума, за да организирам скромно, но достойно изпращане на майка си и баща си. Два месеца след трагичната им смърт, когато отворихме завещанието, се установи, че родителите ми са ме лишили от наследство.

Всичко, което притежаваха, беше приписано на брат ми. И досега ми е трудно да повярвам, че постъпиха толкова подло с мен. Дарин не даде нито стотинка за погребението, не се сбогува с тях, не попита и къде са погребани, но ще наследи цялото им имущество. Аз нямам жилище, с децата живеем на квартира, изтеглих заем, за да ги изпратя достойно. Кажете ми, уважаеми читатели, това ли заслужавам?

Източник: Лична Драма

Твоят коментар