ЛИЧНА ДРАМА: Аз бях изнасилена от собствения ми съпруг

Аз бях изнасилена!

Това са думи, които никога не съм си представяла, че ще напиша. Въпреки че и сега се чувствам неловко, стигмата около изнасилването трябва да бъде променена. Не са ме изнасилили на улицата, не съм си го „търсела“, не носех къса пола и горнище, не бях пияна, не съм флиртувала – нямах нито една от причините, за които хората се сещат, когато някоя жена признае, че е била изнасилена. Знаете ли, че в повечето случаи извършителят познава жертвата си? При мен със сигурност е така, защото моят изнасилвач беше съпругът ми. Не знаех дори, че можеш да бъдеш изнасилена от съпруга си и по онова време не осъзнавах какво точно се случва. След развода, за да възвърна част от самочувствието си, посетих психотерапевт и там разбрах, че мъжът ми е злоупотребявал с мен.

Две седмици след раждането на сина ни, Емил започна да ме притиска да правим секс. Имахме проблеми, откакто забременях и той многократно ми намекваше, че сексът ще подобри отношенията ни. В онзи момент мисълта да се любим, беше много далеч от ума ми. Съпругът ми обаче непрекъснато ме изнудваше и веднъж дори се скарахме, докато се разхождахме в търговския център. Проблемът беше там, че той се държеше толкова зле с мен, че ме отблъсна завинаги от себе си. С времето натискът се засили. Започнах да игнорирам молбите му, вместо постоянно да казвам „не“ или да се извинявам. Тогава Емил се нахвърляше отгоре ми, целуваше устните и шията ми, въпреки че се дърпах. Една вечер не успях да се преборя. Бях изтощена от липсата на сън и постоянните спорове. Той ме бутна на леглото, разкъса блузата ми и със сила си взе „своето“.

Не можех да помръдна, затова просто лежах като в транс. След като ужасът приключи, станах, излязох от стаята и седнах под душа. Оставих горещата вода да се изсипва по тялото ми повече от час. Надявах се, че струите ще премахнат миризмата му и ще ме очистят. Ридаех с цял глас. Що за брак беше това? Шест седмици по-късно го напуснах. Взех сина си и се преместих при родителите си. Никога не им разказах за инцидента. Първият човек, на който се осмелих да призная какво се случи, беше психотерапевтът ми. Докато думите излизаха от устата ми, разбрах, че съм била изнасилена. Изнасилена от съпруга ми. Сега, 3 години по-късно, мога да кажа, че не бих му простила. Въпреки че му бях съпруга, той нямаше право да ме принуждава да правя секс. Бившият ми съпруг беше отчаян човек, който предприе отчаяни действия. Сексът без съгласие е изнасилване. Точка. Дори и да сте женени. И никоя жена не заслужава подобна съдба.

Източник: Лична Драма

Твоят коментар