Лекуват Тръмп със стероиди, утре може да бъде изписан от болницата (ВИДЕО)

Здравето на американския президент Доналд Тръмп „продължи да се подобрява“, той се лекува в болница близо до Вашингтон за COVID-19, заявиха лекарите му в неделя, разкривайки, че той може да бъде изписан още в понеделник, предаде Нова тв.

Медицинският му екип заяви, че нивата на кислород са паднали два пъти за кратко през последните дни и той се лекува със стероиди, но те дадоха оптимистична оценка на здравето и перспективите на президента, който е на 74 години.

„Откакто говорихме за последно, президентът продължи да се подобрява. Както при всяко заболяване, в хода му има чести възходи и спадове“, каза лекарят на Тръмп Шон Конли.

По-рано, в четириминутен видеоклип, публикуван в „Туитър“, Тръмп заяви, че при пристигането си във военната болница „Уолтър Рийд“, където се лекува, след като беше диагностициран с Covid-19, се е чувствал зле. Световните агенции отбелязват, че на записа американският президент изглежда уморен.

Той заявява: „Сега се чувствам много по-добре, работим, за пълното ми възстановяване“. „Мисля, че ще се върна скоро и нямам търпение да завърша (кандидатпрезидентската) кампания, по начина, по който тя беше започната“, добавя Доналд Тръмп.

Президентът Тръмп премина през „изключително тревожен“ период в петък и следващите 48 часа ще бъдат критични от гледна точка на неговото лечение, обяви часове по-рано началникът на кабинета му Марк Медоус. Той направи съобщението след ден на крайно противоречиви сигнали за състоянието на Тръмп.

Новината за тревожното състояние на Тръмп се появи първо във водещите световни медии с анонимен източник от Белия дом, малко след като приключи брифингът на лекуващия екип. Час по-късно се оказа, че източникът е шефът на кабинета на Тръмп, а на видеозаписи се чува как той моли камерите да се отдръпнат, защото говори неофициално. Медоус е говорил пред няколко медии, но е пожелал да остане анонимен.

Същата информация се появи в АП, вече официално от името на началника на кабинета. Малко по-късно Медоус оповести нова информация, че Тръмп е много по-добре и че двамата са се виждали няколко пъти днес. Президентът дори поискал документи, за да работи.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар