Лавров: По повечето въпроси Русия не беше съгласна с политическите възгледи на Болтън

Москва не споделяше суровите подходи на бившия съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън за разрешаване на редица съвременни кризи. Това подчерта министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, предават TACC и Агенция „Фокус“.

„Ние с него [Болтън] не бяхме съгласни по повечето въпроси. Той има остър стил, разчита на методите на силите, включително на военната сила. Както знаете, той насърчава редица подобни инициативи във връзка със съвремененни кризисни ситуации, независимо дали [ситуацията] около Венецуела, Иран или другаде някъде“, сподели мнението си първият дипломат на Москва.

Припомняме, че снощи президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че е помолил съветника по националната сигурност Джон Болтън да подаде оставка, като отбелязва, че „категорично не е съгласен с много от неговите предложения, както и другите в администрацията“.

„Информирах Джон Болтън снощи, че услугите му вече не са необходими в Белия дом. Не бях съгласен категорично с много от неговите предложения, както и другите в администрацията и затова помолих Джон за оставката му, която ми бе връчена тази сутрин“, написа Доналд Тръмп в социалната мрежа Туитър.

„Благодаря на Джон много за неговата служба. Ще назнача нов съветник по национална сигурност следващата седмица“, добави той.

Новината дойде само един час след като пресслужбата на Белия дом заяви, че Болтън трябва да се яви на брифинг във вторник заедно с държавния секретар Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар