Кюстендил, Гоце Делчев и Благоевгад са без кабелна телевизия и интернет след акцията на ГДБОП

Стотици абонати в Кюстендил от снощи и тази сутрин са без кабелна телевизия и интернет след акцията в четвъртък на ГДБОП в офисите на единствения кабелен тв оператор в града „Кабел САТ Запад“, предаде БНР.

 

Гневни клиенти на услугите на операторите се събраха пред входа на касите на оператора тази сутрин с настояване да се внесе яснота кога ще бъдат възстановени програмите и доставките. Администраторка им обеща това да стане до края на деня.

 

Някои от дошлите пред офисите на оператора настояваха да прекратят договорите си, предплатили са за месеци наред. Най-недоволни са хората от третата възраст, след като снощи не могли да гледат любимия сериал. Поне българските канали да им пуснат.

 

И офиси на фирми и дружества ползват интернет на тв оператора, какъвто тази сутрин нямаше.

 

Според коментари в Кюстендил и Дупница акцията, която се води от Европол и българските власти, цели унищожаването на малките кабелни оператори от „крупни медийни олигарси“. Целта била да бъдат наказани тв операторите заради заявения от тях преди два дни готовност за протест срещу промени в Закона за електронните оператори. От кабелната телевизия в Дупница дори призовали гражданите да протестират.

 

В Гоце Делчев също са без интернет и кабелна телевизия, а снощи там се проведе протест срещу акцията, извършена от ГДБОП в офисите на „Кабел Сат Запад“. Десетки се събраха пред офиса на фирмата, за да протестират, че половината град е без кабелна телевизия и интернет, предаде БГНЕС.

 

Акция на ГДБОП срещу фирмата вчера се проведе в Югозападна България в градовете Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев. Абонатите на „Пирин СОТ“ в Благоевград също се без интернет, посочва БГНЕС.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар