Купете си от тези възрастни жени, те не просят, а продават! – СНИМКА

Потребител на социалната мрежа сподели снимка от Плевен, която трогна десетки.

„Направете добро и си купете от жената нещичко… Ще ѝ бъде в помощ… Засега е на пейките пред медицинския, не знам до колко ще е тук …“, написа авторът на поста:

Публикувана е снимка на тъжна възрастна старица, която седи на пейка и продава различни подправки, чай и др.

Кадърът е запечатал част от деня ѝ, който според много коментиращи е ежедневие и през лятото, и през зимата.

Въпреки, че това по всяка вероятност и е трудно, жената се опитва с честен труд да си помогне. Тя не проси, а продава.

Апелът на човекът, споделил историята ѝ, е за хората с добри сърца, просто да я подкрепят, като откупят част от скромната стока.

В коментарите под поста, се вижда че добротата все е сред нас. Много съграждани на плевенчанката споделят, че редовно си купуват от нея, не заради нуждата си, а просто така, за да помогнат. Някои се чудят къде е държавата, щом пенсионери са принудени да си докарват допълнителни доходи по такъв начин.

Не липсват иронични коментари, че с очакваното увеличение на пенсиите, няма да ѝ се налага да продава.

Друг изрази по-жестока гледна точка към ситуацията. По думите на Александър Питърсън: „Няма смисъл. Като се прибира член от семейството ѝ я посреща вкъщи, бие и ѝ взима парите. Нека се подпомогне на жената, майната им на парите“, според същия човек старицата сама е споделила за това пред него, когато веднъж ѝ е помагал.

Неволята на жената, докосва тези които са я виделя и ги кара да ѝ помогнат дори с малко. Надяваме се историята и да се разкрие и ако има тормоз над старицата, съответните институции да се намесят.

 

Твоят коментар