Кунчев: Или спазваме мерките такива каквито са, или преминаваме към нови, значително по-строги

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че от страните от Балканския полуостров ние сме на второ място по заболеваемост и на трето място в ЕС по този показател.

 

„Ако трябва да обобщя, намираме се в ситуация, в която трябва да вземем много дефинитивно решение. Или като общество осъзнаваме тежестта и спазваме мерките такива каквито са, или преминаваме към нови, значително по-строги мерки, каквито има в почти цяла Европа“, предупреди още той.

 

Другият вариант е все повече болни и загубени животи, предупреди Ангел Кунчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова от своя страна заяви, че грижата й е да не се оставят хората без лечение. „По тази причина създадохме ковид кабинетите в общинските ДКЦ. По този начин в 11 общински поликлиниките хората ще могат да се преглеждат. Даваме възможност на хора, които имат притеснения, да се прегледат“, каза още тя.

По думите й мерките на местата на обществените места в София се спазват.

„7 екипа проверяват ежедневно спазването на мерките, но отново ще наблегнем на контрола, предстои заседание на щаба в София, в които да коментираме идващите празниците. В никакъв начин не бива да се отслабват мерките в нашия град“, изрази позицията си столичният градоначалник.

Очаквайте подробности !


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар