Криста Кирова открива изложба в РКИЦ

Младата художничка Криста Кирова ще представи в Руския културно-информационен център своите най-нови творби. Тържественото откриване е на 12 септември.

 

Родената в Плевен дама е завършила бакалавърска специализация „Живопис и стенопис“ и магистратура „Живопис“ при проф. Николай Майсторов в Нов български университет. Докторантурата й е в същото учебно заведение, но е правила магистратура и в Националната художествена академия.

 

В творческата й биография личат участия във ФЕСТ 2011 „Образование-обучение-резултати“, уъркшоп „Реализиране на декор и костюм“, изложби с участието на млади творци, а също така е номинирана за награда на „Алианц“ за живопис през 2014 г.

Криста се радва на редица изяви:

Първа самостоятелна изложба-Художесвена галерия,,Илия Бешков‘‘ гр.Плевен 2015
Изложба ,, Цветни пространства‘‘ Дворец на културата гр. Перник 2015
Самостоятелна изложба ,,Живопис“ Художествена галерия ,, Борис Георгиев“ Варна 2016
Самостоятелна изложба ,,Живопис“ Saint George Palace , Банско 2017
Самостоятелна изложба ,,Живопис“ Аукционна къща ,,Енакор“, гр. София 2018
Самостоятелна изложба ,,Портрет и скица“ Аукционна къща ,,Енакор“, гр. София 2019

„За мен живописта е средство за общуване и начин за изразяване на впечатления, емоции и чувства. Искам да правя неща, които ме карат да се чувствам по-добре. Чрез сетивното творбата трябва да изобразява невидимото и същественото от заобикалящата ни реалност. Добрата картина надхвърля рамките на техническото изпълнение, тя е онзи рядък случай, когато разумът е успял да чуе гласът на душата и да го сподели със света“, споделя Криста Кирова.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар