Кристалина Георгиева обяви мисъл на Маргарет Тачър за българска поговорка

Албена Белянова, висш държавен служител, бивш заместник-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/, с критичен коментар във Фейсбук за публичното говорене на българските политици, поводът – данни на Световната банка, огласени днес.

България била сред първите 30 страни по права на жените според доклад на Световната банка за равенството на мъжете и жените.

Не може да бъде! Аз в коя държава живея? Какви ли източници на информация са ползвали експертите на Световната банка, за да бъде оценена така щедро България? Дано не са същите, с които се отчита равнопоставеността пред други международни институции, защото информацията е неточна, манипулирана и заблуждаваща.

Може пък други да са причините за високите оценки на България? Дали пък няма нещо общо с това, че от 01.02.2019 г. Кристалина Георгиева изпълнява временно длъжността президент на Световната банка? Това да си началник носи и привилегии, не е само непосилен труд, нали? Изказванията на елитарните ни политици по време на представянето на доклада в България заслужават внимание, защото разкриват горчиви истини.

„ Говори, за да те видя!“

Кристалина Георгиева: „Имаме много хубава поговорка в България – ако искаш да обсъдиш дадена тема – покани мъжете, ако искаш да свършиш работа – покани жените“. Странно, че Георгиева цитира Маргарет Тачър, а представя казаното от нея като българска поговорка. Не ли? Дали пък и Световната банка не са объркали България с Великобритания?

Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на външните работи: „Горда съм, че съм третата жена външен министър за 27 години“. Защо ли, обаче, българите не са горди, че имат за външен министър Захариева? Дали защото заемането на подобни постове не е в резултат на лични качества и постижения, а в резултат на шуробаджанащина, послушание и партийна принадлежност, което води до не един и два гафа от страна на Захариева като външен министър?

Владислав Горанов – министър на финансите: „През месец март, дори и в най-топлия пролетен ден, може внезапно да се появи снежна виелица. С това българите предаваме на поколенията ценния урок, че една жена може да постигне всичко, ако има поле за изява.“. Искрено си пожелавам Горанов да е прав за първото изречение и да изживее своята мартенска снежна виелица. По отношение на второто изречение мога да посоча себе си като конкретен пример за урока, който лично Горанов предаде на моите деца – една жена бива смачкана, ако си изпълнява задълженията, съобразно законите в България, ако откаже да бъде унижавана, тормозена и разболявана, ако си позволи да разкрие корупция и незаконосъобразни действия на лица, приближени на Горанов.

Мая Манолова – национален омбудсман: „Защото, както казва Мадлин Олбрайт, има запазено място в ада за жени, които не подкрепят други жени.“. Това и аз написах преди няколко дни. Сега се питам къде е запазено място за жени, които не само не попкрепят, а вредят на други жени?

Албена Белянова

Фейсбук

https://5gmedia.bg

Твоят коментар