Кризата с коронавируса е планирана

Любимата ми българска дума е „дух“. Духът е като кошница,  в която носим цялото богатство на човечеството и трябва да го носим, за да го предадем. Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ учителят по физика Теодосий Теодосиев, станал известен като учителя Тео, по повод днешния Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Младите са противоотрова срещу предпоследния смъртен грях – унинието или отчаянието. Това, че има млади хора, ни дава надежда да продължаваме, добави той.

Моята любима българска дума е „живот“, заяви писателката Здравка Евтимова. Отговорността на всеки е да съхранява живота и да осигурява зелена улица на еволюцията, добави тя.

Писателката, която е работила и като учителка, се обърна към днешните ученици с думите: „Нека се наслаждават на всеки момент от живота. Нека се радват и на успехите, и на неуспехите си“.

Двамата коментираха и кризата с коронавируса.

Това са планирани неща, защото има заинтерсовани от световна икономическа криза. Второто нещо е, че хората малко се самозабравиха, а всичко си има цена. Лесно сиренце има само в капана. Най-тежкият смъртен грях е гордостта, най-тежките престъпления в историята на човечеството са извършени от гордост. Някои хора си мислят, че много знаят. Вярва се, че науката всичко може. Тя може много, но има и много неща, които не може, заяви Теодосий Теодосиев.

Този период е резултат от милиардите години еволюция. Този вирус еволюира бавно и всеки учен трябва да допринесе за преодоляването на неизвестностите покрай COVID-19. Човечеството днес е изправено пред поредния урок, който еволюцията ни дава. От нас зависи да бъдем добри ученици. Трябва да стигнем до синтеза от разнопосочните мнения, който ще поведе човечеството към едно по-здраво бъдеще, заяви Здравка Евтимова.

Твоят коментар