Красимир Вълчев: Ще настоявам за тежко наказание за ударената ученичка

Това поведение е недопустимо. Има поне две непрофесионални прояви. Трябва да ѝ се потърси отговорност. В този случай ще настоявам за по-тежко наказание. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в ефира на БТВ.

 

„Ще се провери дали и директорката е допуснала да има непрофесионални прояви. Трябва да се чуе и другата страна. Това е проява за дисциплинарно уволнение“, добави той по повод инцидента в софийското село Яна. Пострадалото момиче бе прието в „Пирогов“.

„В училище си взаимодействат много деца. В тази среда не може да се елиминира агресията. Но българското училище не е източникът на агресията. Учителите правят всичко възможно да я тушират“, подчерта министър Вълчев.

 

Той коментира и паниката в Сливен, когато всички деца бяха прибрани от родителите си след слух, че социалните служби ще ги вземат от родителите. „Получихме сигнали още преди началото на учебната година. Най-големият проблем не са само обособените квартали. Имаше опити в много градове, където има концентрация на такива деца. Обстановката се нормализира. Очевидно някой има интерес от тази ситуация. Имаме информация, че в дъното на нещата стоят хора, който организираха протести срещу несъществуващата Стратегия за детето. Всичко това не е в интерес на семейството. Това бе опит да се разруши образователната система. Имало е опит за влияние от религиозни пастори“, разясни просветният министър.

 

По думите му след разговори с родителите, те са се успокоили. Той обясни колко е важно да се изгради доверие и добави, че е много трудно да се работи в тези райони.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар